Sunday, 18 November 2018
Cyprus 
Food and Drinks  
Visit the On-line Hall
Quick Search:  |  Advanced Search  |  Contact Us  |  Home
About us
Food & Drinks Reviews
Cyprus Authentics
Food & Wine Routes
Authentic Recipes
Useful Information
Newsroom
Consumer News
Research articles on Mediterranean Diet
Press Releases
About Foods and Beverages
Industry News
Events
Seminars
Member Services
Contact us
Literature on Food & Wine

Εφαρμογή Ορθών Γεωργικών Πρακτικών στη Ελιά

Costas Gregoriou

Τουρισμός και τοπικές αυτοδιοικήσειςΤα Δημαρχεία και οι Κοινοτικές αρχές έχουν την υποχρέωση να συμβάλουν θετικά στην ανάπτυξη της  τουριστικής Βιομηχανίας του τόπου μας λαμβάνοντας υπόψη τα όσα αναφέρουμε πιο κάτω για να βρισκόμαστε σαν τουριστικός προορισμός  σε ψηλά επίπεδα ανταγωνισμού και να παραμένει το τουριστικό μας προϊόν ελκυστικό.

 

·         Να προστατεύουν και να φροντίζουν το φυσικό περιβάλλον, ώστε να είναι καθαρό και επισκέψιμο.

·         Να προγραμματίζουν τα αναπτυξιακά έργα ώστε να γίνονται τους μήνες που δεν έχουμε τουρισμό, για να αποφεύγεται η ηχορύπανση και να διασφαλίζεται η άνετη διακίνηση στους δρόμους.

·         Να αποφεύγεται η οπτική ρύπανση από κάποια πανό που  ενώ έχει παρέλθει ο χρόνος για το  σκοπό, για τον οποίο έχουν αναρτηθεί εντούτοις  διερωτάται κάποιος  που τα βλέπει αν  δεν θα έπρεπε να έχουν και την υποχρέωση  να τα σηκώσουν.  Τα νέα συμβούλια είναι μεγάλη ανάγκη να επιληφθούν αυτής της ακαταστασίας και της  παράνομης  τοποθέτησης πινακίδων  που παρατηρείται και μας  εκθέτει στα μάτια όλων των επισκεπτών ας εφαρμόσουμε αυστηρά  την υπάρχουσα νομοθεσία.

·         Να διαθέτουν καθαρά, φροντισμένα δημόσια αποχωρητήρια. Οι δε οι δρόμοι μας χρειάζονται την ίδια φροντίδα. 

·         Η  μελετημένη ανάπτυξη και η προβολή του χαρακτήρα της κάθε περιοχής.

·         Ανάπτυξη τουριστικής συνείδησης και η σημασία της παραδοσιακής           Κυπριακής φιλοξενίας.

·         Η αναβίωσης των παραδοσιακών ασχολιών των κατοίκων της περιοχής  και παρουσίαση παραδοσιακών προϊόντων.

·         Η ευαισθητοποίηση για ποιοτική και επαγγελματική φροντίδα στις προσφερόμενες υπηρεσίες συμπεριλαμβανημένων  ξενοδοχείων, εστιατορίων, περιπτέρων, οδηγών ταξί και λεωφορείων, βενζινάδικων και άλλων.

·         Ανάπτυξη δραστηριοτήτων με πρωτοβουλίες  για την πρόοδο της περιοχής  μέσα  από  αναπτυξιακά προγράμματα.

·         Η αποτελεσματική  αντιμετώπιση των προβλημάτων  της περιοχής με συνεργασία με τις αρχές του κράτους.

·         Σε διάφορα ιστορικά μνημεία και ουσιώδη χώρους επίσκεψης όπως Φαράγγι του Άβακα, η Λάρρα, τα Λουτρά της Αφροδίτης, η Πέτρα του Ρωμιού. Το  γεφύρι του  Τζιελεφού και άλλα, να υπάρχουν αναρτημένα  σχεδιάγραμμα  και ειδικά φυλλάδια ούτως  ώστε ο επισκέπτης να ενημερώνεται  ανάλογα,  με όλα τα σημαντικά    αξιοθέατα μέρη της περιοχής τους  για να μπορεί να ξεναγηθεί και από μόνος του. 

 

Όλοι οι υποψήφιοι, κατεβαίνουν  στις  επερχόμενες  Δημοτικές και Κοινοτικές Εκλογές, με πολύ ενθουσιασμό  και υποσχέσεις  για το καλύτερον.  Κάποιοι διεκδικούν την επανεκλογή τους για να συμπληρώσουν αυτά που  έχουν αναλάβει.   Άλλοι  προσπαθούν να εκλεγούν για να  προσφέρουν και να εφαρμόσουν νέες δομές  στις τοπικές αυτοδιοικήσεις.

 

Όλοι όμως  έχουν την υποχρέωση να τηρούν αυστηρά τους νόμους , να διατηρούν υπαλλήλους  επαγγελματικά καταρτισμένους, επιμορφώνοντας όλα τα μέλη τους από τον πρώτο μέχρι το τελευταίο, για να δούμε επιτέλους καλύτερες μέρες.

 

Η προσπάθεια είναι η ελκυστικότητα των επισκεπτών στις πόλεις και στα χωριά μας. Για να είναι  365 μέρες του χρόνου  επισκέψιμα . Οι αρχαιολογικοί μουσικολογικοί  και οι θρησκευτικοί μας χώροι πρέπει να διατηρούνται προσεγμένοι και καθαροί.  Να δημιουργήσουμε νέα θεματικά πάρκα.   

 

Αναβίωσης της παράδοσης, μέσα από επαγγελματισμό.  Εκδηλώσεις μεγάλης εμβέλειας γύρο από το πολιτισμό μας  και να μην ξεχνούμε  τα δυόμιση εκατομμύρια τουρίστες που πρέπει να γνωρίσουν σωστά την χώρα μας  και να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις και να μας  προβάλουν στους φίλους και γνωστούς τους.

 

Ο επισκέπτης ντόπιος ή ξένος επιζητά ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις που να προβάλλονται έγκαιρα, από τα μέσα ενημέρωσης, να υπάρχει ξεχωριστή στήλη στις εφημερίδες όπου να γίνεται η ενημέρωση όπου κάποιος να μπορεί να προστρέχει για τις τυχών εκδηλώσεις που θα λαμβάνουν  χώρα σε οποιονδήποτε μέρος του νησιού μας.  Αυτό θα μπορούσαν οι ένωσης Δήμων και  κοινοτήτων να έχουν μια επιτροπή που να αναλαμβάνει  να συντονίζει και να προγραμματίζει τις διάφορες δραστηριότητες  ώστε να γίνονται γνωστές  σε αυτούς που τις αναζητούν.

 

Οι  καιρικές συνθήκες του τόπου μας και οι μικρές αποστάσεις επιτρέπουν όλη  την διάρκεια του χρόνου να επισκέπτεται κάποιος τις διάφορες  δραστηριότητες.

 

Να  φροντίσουμε να  ενημερώσουμε  στους διοργανωτές ταξιδιών,  ότι η Κύπρος δεν είναι μόνον, Ήλιος και θάλασσα, αλλά έχει πλούσια   Ιστορία, Πολιτισμός  και όμορφο φυσικό περιβάλλον.

 

Η χώρα μας έχει μέλλον από τον τουρισμό εάν λειτουργήσουμε επαγγελματικά,  με τουριστική   συνείδηση, Κυπριακή φιλοξενία και τότε  είμαστε καλά οργανωμένοι ,οι επενδυτές θα μας επιλέξουν  τα οικονομικά οφέλη θα είναι πιστεύω  ουσιώδη και  θα μειώσουμε την ανεργία .

 

Στην χώρα μας υπάρχουν οι ειδικοί ας τους χρησιμοποιήσουμε.

 

Η περίοδος της Ευρωπαϊκής προεδρίας είναι πολύ κοντά μας ας προετοιμάσουμε για να δώσουμε μια καλύτερη εικόνα του λαού και της χώρας μας .

 

Μιχάλης Δημοσθένους

Ειδικός στα θέματα Τουρισμού και Επιμόρφωσης.

Μέλος επιτροπής Τουρισμού ΟΕΒ (info@elpistravel.com )

 

Newsroom: - Consumer News
»Olive Tree Day, at the Olive Tree Park, Oleastro

»ΧΑΡΟΥΠΙΑ, ΣΚΟΡΔΟ & ΤΣΑΪ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ, ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΖΩΗΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ.

»Οι ενεργειακοί πόροι της Κύπρου και τα νέα δεδομένα στην Ανατολική Μεσόγειο

»Στοχευμένη ενημέρωση των πολιτών για την κυπριακή παραδοσιακή διατροφή‏

»Commandaria Seminar Press Release

»Προβολή της Λευκωσίας στους επισκέπτες της UEFA

»ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΣΤΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ TIME OUT EATING AWARDS 2011

»Γιορτή της Ζιβανίας, 4 Δεκεμβρίου στην Άλωνα

»Τουρισμός και τοπικές αυτοδιοικήσεις

»Ετήσια Γενική Συνέλευση Κυπριακού Συνδέσμου Αειφόρου Τουρισμού

»Cyprus Food & Drinks Newsletter October 2011

»Two Scoops of... Commandaria

»Εγκαίνια Δημοτικής Αγοράς Αγίου Αντωνίου

»Βρήκαν πως ωφελεί το κρασί την υγεία

»Εκδήλωση E-WINE

Top  |  Back  |  Easy Print  |  Advanced Search  |  Contact Us  |  Home