Friday, 22 June 2018
Cyprus 
Food and Drinks  
Visit the On-line Hall
Quick Search:  |  Advanced Search  |  Contact Us  |  Home
About us
Food & Drinks Reviews
Cyprus Authentics
Food & Wine Routes
Authentic Recipes
Useful Information
Newsroom
Member Services
Business Links
Monthly Newsletters
Offers
Contact us

ΙΟΥΛΙΟΣ 2011

ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟΤο Μηνιαίο Ενημερωτικό Δελτίο είναι διαθέσιμο σε μορφή pdf εδώ 

 

 


Συνέντευξη του Δημήτρη Παυλίδη - Υπεύθυνος Δικτύου Κυπριακών Τροφίμων και Ποτών με την Tonia Buxton


 

Την Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2011 η παγκοσμίου φήμης Tonia Buxton θα βρίσκετε στο Αρχοντικό Παπαδοπούλου στο Κόρνο. Ο σκοπός της επίσκεψης της είναι η προβολή της κυπριακής παράδοσης τόσο σε θέματα γαστρονομίας όσο και αγγειοπλαστικής.

 

Η κ. Buxton θα μαγειρέψει με τον Executive Chef του Αρχοντικού Παπαδοπούλου παλαιές ξεχασμένες κυπριακές συνταγές, θα ζυμώσει παραδοσιακά ψωμιά με τις γιαγιάδες του χωριού και θα τα ψήσουν στον παλιό ξυλόφουρνο της αυλής. Επίσης θα γίνει ζωντανή παρουσίαση από αγγειοπλάστες του Κόρνου και παρασκευή σπιτίσιων μακαρονιών με το σκλυνίτζι (χόρτο από τους ποταμούς) όπως γινόταν παλιά.

 

Μετά το πέρας του μεσημεριανού (ώρα 14:00) ο Δημήτρης Παυλίδης, Υπεύθυνος του Δικτύου Κυπριακών Τροφίμων και Ποτών που στεγάζεται στο ΚΕΒΕ, θα έχει την τιμή να πάρει συνέντευξη στην κ. Buxton με θέμα: «Η επιρροή της μεσογειακής διατροφής στην ομορφιά και υγεία του οργανισμού μας».

 

Ο κύριος στόχος της συνέντευξης, η οποία θα δημοσιευτεί σε μεταγενέστερο στάδιο, είναι να περάσει μηνύματα της Κυπριακής γαστρονομίας και παράδοσης έτσι ώστε να αντιληφθεί ο κύπριος καταναλωτής τη σημαντικότητα των Κυπριακών τροφίμων και ποτών τόσο από πλευράς παράδοσης και ιστορίας όσο και από πλευράς υγιεινής διατροφής.

 

 


ΝΕΑ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ 


 

Πανευρωπαϊκή διάκριση! Η Κaterina home made sweets ltd επιλέγηκε και βραβεύτηκε στα European business awards

Η Katerina Home Made Sweets Ltd. επιλέγηκε ως Εκπρόσωπος της Κύπρου – Country Representative στα European Business Awards 2011 και έπειτα βραβεύτηκε με την τιμητική διάκριση Ruban d’ Honneur, και έγινε έτσι η μόνη εταιρεία που πέρασε στο δεύτερο και τελικό στάδιο του προγράμματος. Διαβάστε Περισσότερα. 

 

Διεθνής διάκριση για την ΚΕΑΝ

Μετά την πρόσφατη βράβευση της ΚΕΑΝ από τα Marketing Excellence Awards ακόμη μία διεθνής αναγνώριση επιβραβεύει την πορεία της εταιρείας τα τελευταία 60 χρόνια. Η καμπάνια “The Kean World of Orange” που επιμελήθηκε και διεκπεραίωσε η PandoraOgilvy διεκδίκησε την πρώτη θέση για την Καλύτερη Καμπάνια στα Geographical SABRE (Superior Achievement in Branding Reputation) Sector Awards στις χώρες των EMEA, ενώ πέτυχε να συμπεριληφθεί στην πρώτη πεντάδα. Διαβάστε Περισσότερα. 

 


ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ


 

Απαλλαγή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο Πετρέλαιο που χρησιμοποιείται σε

ηλεκτρογεννήτριες σε Εμπορικά / Βιομηχανικά Υποστατικά

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Οικονομικών το αίτημα του ΚΕΒΕ για απαλλαγή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο (βλέπε σχετική επιστολή ημερ. 13 Ιουλίου) το οποίο χρησιμοποιείται αποκλειστικά σε ηλεκτρογεννήτριες που χρησιμοποιούνται από τις επιχειρήσεις (βιομηχανία, τουρισμός, εμπόριο, υπηρεσίες) για σκοπούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για όσο χρονικό διάστημα θα υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης από το δίκτυο της ΑΗΚ. Διαβάστε Περισσότερα. 

 

 

Αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας για τα συστήματα Ποιότητας γεωργικών προϊόντων και τροφίμων

Συνημμένα θα βρείτε την πρόταση για αναθεώρηση των Ευρωπαϊκών Κανονισμών για τα προϊόντα με γεωγραφικές ενδείξεις (ΠΟΠ, ΠΓΕ) και για τα Εγγυημένα Παραδοσιακά Ιδιότυπα Προϊόντα (ΕΠΙΠ). Ουσιαστικά πρόκειται για ενοποίηση των δύο κανονισμών σε ένα. Διαβάστε Περισσότερα. 

 


                       ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ

 

Επιμορφωτικά Προγράμματα ΚΕΒΕ

 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 


 

17th Pancyprian Agricultural Fair 2011

Η Αρχή Κρατικών Εκθέσεων σε συνεργασία με το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος θα διοργανώσει την 17η Παγκύπρια Αγροτική Έκθεση από τις 19 – 23 Οκτωβρίου 2011. Διαβάστε Περισσότερα.

 

7η Διεθνής Έκθεση, Ξενοδοχείων, Εστιατορίων, Καφέ - HORECA

Πληροφορείσθε ότι η 7η Διεθνής έκθεση HORECA θα πραγματοποιηθεί από 4-7 Φεβρουαρίου 2012 στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo που βρίσκεται στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ, Βενιζέλος». Διαβάστε Περισσότερα. 

 

Herb Events from Herb Society Cyprus

Its springtime and the herbs are flourishing; May is the month of flowers after all. Roses are now in full bloom, as are elder, sage, marigold and chamomile; it is the perfect time of year for a day out and enjoy the beautiful nature of Cyprus. Διαβάστε Περισσότερα.

 

 


ΠΕΡΙ ΟΙΝΟΥ 


 

Συνέντευξη της CyChefs με το Γιώργο Κασσιανό, Πρόεδρο, Συνδέσμου Οινοχόων Κύπρου

1. Αγαπητέ μας φίλε και Πρόεδρε των οινοχόων είναι για μας μεγάλη χαρά και τιμή που σε φιλοξενούμε στη μεγαλύτερη  γαστρονομική ιστοσελίδα της Κύπρου www.cychefs.com  

 

Και για μένα είναι φίλοι CyChefs ιδιαίτερη τιμή που με καλείτε σε αυτή τη πολύ ενδιαφέρον συνέντευξη! Η ιστοσελίδα σας χαρακτηρίζεται και δεν είναι τυχαία, σαν η καλύτερη στα θέματα που αφορούν τα γαστρονομικά δρώμενα του τόπου μας! Διαβάστε Περισσότερα. 

 

Το κύπριο νάμα αναγεννάται

Η απόφαση όπως τα δεκατέσσερα κουμανταροχώρια της Λεμεσού συνενώσουν τις δυνάμεις τους, με στόχο την προβολή του κρασιού των βασιλιάδων, της κουμανταρίας, αποτελεί ιστορική απόφαση. Άγιος Γεώργιος, Άγιος Κωνσταντίνος, Άγιος Μάμας, Άγιος Παύλος, Γεράσα, Δωρός, Ζωοπηγή, Καλό Χωριό, Καπηλειό, Λάνια, Λουβαράς, Μονάγρι, Συλίκου και Αψιού γράφουν σήμερα ξανά την ιστορία του διάσημου κρασιού, που ξεχώριζε στα συμπόσια των Φαραώ, του ποτού που όπως λέγεται προκάλεσε στην αρχαιότητα ακόμα και έναν πόλεμο. Διαβάστε Περισσότερα. 

 

Οινική εκδρομή στο όμορφο και γραφικό χωριό Κάτω Δρυ από τον Όμιλο Οινοφίλων Κύπρου

Το Δ.Σ. του Ομίλου Οινοφίλων Κύπρου, οργάνωσε την Παρασκευή 29 Ιουλίου, 2011 για τα μέλη και φίλους του, βραδινή εκδρομή στο όμορφο και γραφικό χωριό Κάτω Δρυ της επαρχίας Λάρνακας. Διαβάστε Περισσότερα. 

 


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ 


 

H παγκοσμίου φήμης Tonia Buxton στο Αρχοντικό Παπαδοπούλου

Το Αρχοντικό Παπαδοπούλου στον Κόρνο θα φιλοξενήσει την παγκοσμίου φήμης Tonia Buxton (από το Discovery Channel – Travel & Living) την Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2011, στις 11:00 π.μ. Ο σκοπός της επίσκεψης είναι η προβολή της κυπριακής παράδοσης τόσο σε θέματα γαστρονομίας όσο και αγγειοπλαστικής. Διαβάστε Περισσότερα. 

 

Βιολογικά προϊόντα

Η έρευνα έχει διεξαχθεί με στόχο να καταδείξει τη “γνώση” του κοινού για τα βιολογικά προϊόντα. Διενεργήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά για λογαριασμό του Συνδέσμου Βιοκαλλιεργητών Κύπρο. Η έρευνα έχει διεξαχθεί με την επιστημοσύνη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου μεταξύ της 23ης και της 28ης  Ιουνίου 2011. Ήταν παγκύπρια και κάλυψε τόσο τις Αστικές όσο και τις Αγροτικές περιοχές σε ένα δείγμα 611 ατόμων, ηλικίας 18 ετών και άνω. Διαβάστε Περισσότερα.

 

ΚΣΚ : Καταναλώστε άφοβα τροφές που προερχόνται από την περιοχή γύρω από τη Ναυτική Βάση

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών (ΚΣΚ) επιβεβαιώνει, σε ανακοίνωσή του, ότι δεν τίθεται θέμα επικινδυνότητας σε ότι αφορά την κατανάλωση προϊόντων που παράγονται στις περιοχές που γειτνιάζουν με τη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», όπου σημειώθηκε η έκρηξη στις 11 Ιουλίου. Διαβάστε Περισσότερα. 

 

Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί: Το δικαίωμα των κρατών να αποφασίζουν

Τα κράτη μέλη θα πρέπει να έχουν την ευελιξία να αποφασίζουν για τον περιορισμό ή την απαγόρευση της καλλιέργειας γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (ΓΤΟ) και να μπορούν να χρησιμοποιούν περιβαλλοντικούς λόγους ως βάση για τις εν λόγω αποφάσεις. Αυτό τονίζεται στο νομοθετικό ψήφισμα που ενέκρινε σήμερα, Τρίτη, 5 Ιουλίου, το ΕΚ. Διαβάστε Περισσότερα. 

 


ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ 


 

Το Cyprus Food & Drinks προσφέρει Εξαιρετικά Διαφημιστικά Πακέτα χαμηλού κόστους (από €40.00 / μήνα), όπου η εταιρεία σας μπορεί να προβληθεί σε μεγάλο αριθμό ατόμων. Για πληροφορίες επικοινωνήστε με το Δημήτρη Παυλίδη στο 22889732 ή στο pavlidesd@cyprusfoodndrinks.com

 


03/08/2011
NEWSLETTERS: - Monthly Newsletters
»

NOVEMBER 2011

Cyprus Food & Drinks Newsletter

22/12/2011

»

ΙΟΥΛΙΟΣ 2011

ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

03/08/2011

»

ΙΟΥΝΙΟΣ 2011

ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

30/06/2011

»

ΜΑΙΟΣ 2011

ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

01/06/2011

»

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2011

ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

03/05/2011

»

Cyprus F&D monthly newsletter - March

06/04/2011

»

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2011

ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

02/03/2011

»

Ιανουάριος 2011

Taste of Cyprus, Issue 2, January 2011

31/01/2011

»

Cyprus F&D Monthly Newsletter

01/12/2010

»

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2010

ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

29/11/2010

»

Cyprus F&D Monthly Newsletter October

11/11/2010

»

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010

ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

08/11/2010

»

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2010, ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Σεμινάριο για Ποιότητα-Ασφάλεια Οίνου

01/11/2010

»

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2010

ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

04/10/2010

»

TASTE OF CYPRUS SUMMER 2010

Κυκλοφόρησε σε μια ευρείa βάση καταναλωτών του εξωτερικού το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό "Taste of Cyprus'

05/09/2010

Top  |  Back  |  Easy Print  |  Advanced Search  |  Contact Us  |  Home