Sunday, 18 November 2018
Cyprus 
Food and Drinks  
Visit the On-line Hall
Quick Search:  |  Advanced Search  |  Contact Us  |  Home
About us
Food & Drinks Reviews
Cyprus Authentics
Food & Wine Routes
Authentic Recipes
Useful Information
Newsroom
Member Services
Business Links
Monthly Newsletters
Offers
Contact us

ΙΟΥΝΙΟΣ 2011

ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟΤο Μηνιαίο Ενημερωτικό Δελτίο είναι διαθέσιμο σε μορφή pdf εδώ 

 

 

Η Αναβαθμισμένη Ιστοσελίδα μας προωθεί Κυπριακά Προϊόντα και Υπηρεσίες


 

Η ιστοσελίδα www.cyprusfoodndrinks.com του Δικτύου Κυπριακών Τροφίμων και Ποτών έχει πρόσφατα αναβαθμιστεί για να προσφέρει ακόμα καλύτερα τις υπηρεσίες της τόσο στους κύπριους εμποροβιομήχανους όσο και στους κύπριους καταναλωτές.

 

Μετά τη διαπίστωση του μεγάλου ενδιαφέροντος που έχει εκδηλωθεί τους τελευταίους μήνες για την ιστοσελίδα του Δικτύου Κυπριακών Τροφίμων και Ποτών, κρίθηκε απαραίτητη η αναβάθμιση της, έτσι ώστε να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε την κυπριακή βιομηχανία τροφίμων και ποτών στον καλύτερο δυνατό βαθμό.

 

Στην αναβαθμισμένη ιστοσελίδα, τα δύο πιο δυνατά σημεία – το Exhibition Hall και το Food & Wine Routes - είναι ακόμα πιο ευδιάκριτα και προσβάσιμα, αφού έχουν τοποθετηθεί στο πάνω μέρος και σε κεντρικό σημείο της ιστοσελίδας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, εφόσον μια από τις κύριες δραστηριότητες της ιστοσελίδας είναι η παρουσίαση των εταιρειών που παράγουν κυπριακά τρόφιμα και ποτά, σε πιθανούς αγοραστές τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Επίσης, το Food & Wine Routes είναι ένα πολύ καλό προωθητικό εργαλείο της κυπριακής γαστρονομίας το οποίο μπορούν να συμβουλευθούν τόσο οι Κύπριοι όσο και οι ξένοι επισκέπτες στο νησί. 

 

Επιπρόσθετα, η ιστοσελίδα πλέον προσφέρει δύο διαφορετικές ενημερωτικές στήλες: Consumer News – Industry News, έτσι ώστε ο κάθε επισκέπτης να μπορεί να περιηγηθεί στο Newsroom με μεγαλύτερη ευκολία και να διαβάσει τα άρθρα που τον / την ενδιαφέρουν περισσότερο.

 

Επίσης, έχουν τοποθετηθεί ευδιάκριτα ενημερωτικά παράθυρα στα δύο άκρα της ιστοσελίδας που αφορούν αυθεντικές συνταγές, τυχαίες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα τροφίμων και ποτών και είναι ενταγμένες μέσα στον Εκθεσιακό Χώρο και τυχαία παρουσίαση βιβλιογραφίας που έχει σχέση με κυπριακά τρόφιμα και ποτά. Αυτά, έγιναν με σκοπό να μπορεί ο επισκέπτης να περιηγηθεί με περισσότερη ευκολία και αμεσότητα μέσα στην ιστοσελίδα.

 

Η καθημερινή επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας διευρύνεται αποδεικνύοντας την αγάπη των καταναλωτών για τα κυπριακά τρόφιμα και ποτά. Ως εκ τούτου, η ιστοσελίδα εκτιμάται ως ένας πολύ καλός τρόπος διαφήμισης προϊόντων και υπηρεσιών που έχουν σχέση με τρόφιμα και ποτά, όπως και τα ίδια τα κυπριακά τρόφιμα και ποτά αλλά και μαγειρικά σκεύη, εξοπλισμό κουζίνας, συμβουλευτικές υπηρεσίες για χώρους φιλοξενίας κτλ.

 

Όσοι ενδιαφέρονται να προβάλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα με το Δημήτρη Παυλίδη στο 22889732 ή στο pavlidesd@cyprusfoodndrinks.com 

 


ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ


 

Trading of Genetically Modified products

 

Στις 21 Ιουλίου 2011 θα τεθεί σε εφαρμογή η νομοθεσία που αφορά τον έλεγχο και πώληση των Γενετικά Τροποποιημένων Τροφίμων (ΓΤΤ). Πιο συγκεκριμένα τα ΓΤΤ και τα τρόφιμα που περιέχουν γενετικά τροποποιημένα συστατικά θα πρέπει να τοποθετούνται σε ξεχωριστά ράφια με την παράλληλη τοποθέτηση σχετικής πινακίδας. Διαβάστε Περισσότερα.

 


ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ

 

Αποτελεσματική Επικοινωνία

Το σεμινάριο αυτό, αναγνωρίζοντας την μεγάλη ανάγκη κατάρτισης που υπάρχει στο θέμα της σωστής επικοινωνίας- στοχεύει ακριβώς στο να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν και να υιοθετήσουν τις κατάλληλες τεχνικές ώστε να επικοινωνούν πιο αποτελεσματικά τόσο με τους συναδέλφους τους όσο και με τους συνεργάτες / πελάτες τους. Διαβάστε Περισσότερα.

 

 

«Effective Web Design and Online Promotion for Small Businesses»

Το στρατηγικό αυτό επιμορφωτικό πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο ακριβώς να βοηθήσει τους συμμετέχοντες μικρών επιχειρήσεων πώς να βελτιώσουν τα ηλεκτρονικά συστήματα προώθησης και προβολής των προϊόντων και υπηρεσιών τους αξιοποιώντας πλήρως τις τεράστιες προοπτικές και δυνατότητες που προσφέρουν οι εφαρμογές του E-Marketing και E-Commerce. Διαβάστε Περισσότερα.

 

«Ασφάλεια και Υγεία σε Αποθήκες»

Η μετακίνηση βαρετών αντικειμένων, η χρήση περονοφόρων οχημάτων, το στοίβασμα καθώς και το ξεστοίβασμα αντικειμένων απαιτούν βασικές γνώσεις από τους εργαζομένους στο χώρο της αποθήκης. Υπάρχει λοιπόν ανάγκη εκπαίδευσης όλων των υπεύθυνων αποθηκών για τους κινδύνους που κρύβει αυτή η εργασία και πως αυτοί μπορούν να προβλεφθούν εφαρμόζοντας νέες προσεγγίσεις στα θέματα ασφάλειας και υγείας στο χώρο της αποθήκης. Διαβάστε Περισσότερα.

 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

Cyprus EntreprenershipCompetition CyEC 2011 Event

Το ΚΕΒΕ σας προσκαλεί στην τελετή βράβευσης του Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας CyEC2011 που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011 στις 6.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία. Διαβάστε Περισσότερα.

 

Herb Events from Herb Society Cyprus

Its springtime and the herbs are flourishing; May is the month of flowers after all. Roses are now in full bloom, as are elder, sage, marigold and chamomile; it is the perfect time of year for a day out and enjoy the beautiful nature of Cyprus. Διαβάστε Περισσότερα.

 

17th Pancyprian Agricultural Fair 2011

Η Αρχή Κρατικών Εκθέσεων σε συνεργασία με το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος θα διοργανώσει την 17η Παγκύπρια Αγροτική Έκθεση από τις 19 – 23 Οκτωβρίου 2011. Διαβάστε Περισσότερα.

 


ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙΣΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

1st Pancyprian Cocktail Competition with Local Wines, Zivania and Ouzo

Η Κυπριακή Ένωση Mπάρτεντερ (Κ.Ε.Μ.), σε συνεργασία με το Συμβούλιο Αμπελοοινικών Προϊόντων (Σ.Α.Π.), διοργάνωσαν τον Πρώτο Παγκύπριο Διαγωνισμό Κοκτέιλ, με βάση το οίνο από ντόπιες ποικιλίες σταφυλιών, τη ζιβανία, το ούζο και άλλα κυπριακά και ξένα ποτά. Διαβάστε Περισσότερα.

 


ΠΕΡΙ ΟΙΝΟΥ

 

E-WINE

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή σειρά μαθημάτων E-WINE - "European Wine Innovative E-learning" www.e-wineproject.eu η οποία άρχισε τον Μάρτιο του 2011 προσφέροντας στους συμμετέχοντες πληθώρα γνώσεων σχετικά με τον οίνο, τις οινολογικές διαδικασίες καθώς και στοιχεία επί της νομοθεσίας περί οίνου μεταξύ άλλων θεμάτων. Διαβάστε περισσότερα. 

 


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

 

Herb Society Cyprus - Newsletter

The Herb Society of Cyprus is a non-profit organization dedicated to encouraging the appreciation and use of herbs, bringing together those interested in herbs whether they are professionals or amateurs. Διαβάστε Περισσότερα.

 

Ελαιόλαδο. Συμβουλές που πρέπει να γνωρίζετε

Ένα από τα σημαντικότερα τρόφιμα  της υγιεινής  διατροφής μας είναι το ελαιόλαδο. Αποτελεί το βασικό στοιχείο της Μεσογειακής Διατροφής και προέρχεται από τους καρπούς της ελιάς. Είναι ένας φυσικός χυμός που προκύπτει από την  έκθλιψη των ελιών. Διαβάστε Περισσότερα.

 

Αντίο Διατροφική Πυραμίδα

Η Διατροφική Πυραμίδα, που δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990, από το USDA – United States Department of Agriculture έχει πρόσφατα αντικατασταθεί με ένα πιάτο. Το  πιάτο αυτό αντανακλά τις Διαιτητικές Οδηγίες για τους Αμερικανούς, όπου σε γενικές γραμμές προωθούν μέτρα όπως η αποφυγή μεγάλου μεγέθους μερίδων, αποφυγή τροφίμων και ποτών με ψηλή περιεκτικότητα λιπαρών και κατανάλωση νερού αντί ζαχαρούχων ποτών. Διαβάστε Περισσότερα.

 

Η Λεβάντα

Η λεβάντα ανήκει στην οικογένεια των Χειλανθών. Υπάρχουν δύο είδη λεβάντας, η λαβαντούλα  η στενόφυλλη και η λαβαντούλα η στοϊχάς (άγρια λεβάντα). Υπάρχουν και πολλές  καλλωπιστικές ποικιλίες. Η λαβαντούλα η στενόφυλλη παράγει την καλύτερη ποιότητα αιθέριο λάδι, και έιναι αυτή που καλλιεργούμε στους βοτανόκηπους μας για τον σκοπό αυτό. Ανθίζει από τον Μαϊο μέχρι τον Ιούλιο. Το όνομα της προέρχεται από το λατινικό ρήμα ‘lavare’,  που σημαίνει ‘πλένω’. Οι αρχαίοι έπλεναν τα ρούχα τους σε έκχυμα λεβάντας και έριχναν άνθη λεβάντας στα μπάνια τους. Χρησιμοποιούσαν επίσης το αιθέριο λάδι για αντισηπτικό, για να απαλλαγούν από τις ψείρες και για πολλούς άλλους σκοπούς. Διαβάστε περισσότερα.

 

Σπάνιο βότανο βρέθηκε στο Τρόοδος

Ένα σπάνιο βότανο που ονομάζεται Campanula Podocarpa (Καμπανούλα ποδισκοφόρος) βρέθηκε πρόσφατα σε περιοχή στο Τρόοδος. Συγκεκριμένα ο Γερμανός Βοτανολόγος Dr. Ralf Hand μαζί με Λειτουργό του Κλάδου Χλωρίδας του Τμήματος Δασών, εντόπισαν το βότανο σε απομονωμένη περιοχή του Εθνικού Δασικού Πάρκου Τροόδους. Τα βότανα που εντοπίσθηκαν ήταν σε κατάσταση άνθησης. Διαβάστε Περισσότερα.

 

Kit για έλεγχο των επιπέδων μεθανόλης σε Ζηβανία και άλλα οινοπνευματώδη ποτά σε πέντε λεπτά

Η Neogen κυκλοφόρησε  ένα απλό και γρήγορο κιτ  για ανίχνευση μεθανόλης στα οινοπνευματώδη ποτά. Η μεθανόλη, ένα πολύ τοξικό προϊόν , μπορεί να εμφανιστεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα φυσικά,  σε μερικά οινοπνευματώδη ποτά αλλά ποσότητες μεθανόλης χρησιμοποιούνται σε πολλά μέρη του κόσμου για να δημιουργήσουν τα παράνομα ποτά (μπόμπες). Διαβάστε Περισσότερα. 

 

Κρίστης boome

Η εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων Κρίστης λανσάρει στην κυπριακή αγορά ένα νέο προϊόν, τα παιδικά φρουτογιαούρτια Κρίστης boome. Διαβάστε Περισσότερα.

 


ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ

 

Το Cyprus Food & Drinks προσφέρει Εξαιρετικά Διαφημιστικά Πακέτα χαμηλού κόστους (από €40.00 / μήνα), όπου η εταιρεία σας μπορεί να προβληθεί σε μεγάλο αριθμό ατόμων. Για πληροφορίες επικοινωνήστε με το Δημήτρη Παυλίδη στο 22889732 ή στο pavlidesd@cyprusfoodndrinks.com

 


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Cyprus Food & Drinks

T.: +357 22 889732

F.: +357 22 665685

E.: info@cyprusfoodndrinks.com 

W.: www.cyprusfoodndrinks.com 

 

 

Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο

Λεωφ. Γρίβα Διγενή 38 & Δεληγιώργη 3,

Τ.Κ. 21455, 1509 Λευκωσία, Κύπρος.

Τ.: +357 22889800

F.: +357 22669048

E.: chamber@ccci.org.cy 

W.: www.ccci.org.cy 

 


30/06/2011
NEWSLETTERS: - Monthly Newsletters
»

NOVEMBER 2011

Cyprus Food & Drinks Newsletter

22/12/2011

»

ΙΟΥΛΙΟΣ 2011

ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

03/08/2011

»

ΙΟΥΝΙΟΣ 2011

ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

30/06/2011

»

ΜΑΙΟΣ 2011

ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

01/06/2011

»

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2011

ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

03/05/2011

»

Cyprus F&D monthly newsletter - March

06/04/2011

»

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2011

ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

02/03/2011

»

Ιανουάριος 2011

Taste of Cyprus, Issue 2, January 2011

31/01/2011

»

Cyprus F&D Monthly Newsletter

01/12/2010

»

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2010

ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

29/11/2010

»

Cyprus F&D Monthly Newsletter October

11/11/2010

»

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010

ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

08/11/2010

»

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2010, ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Σεμινάριο για Ποιότητα-Ασφάλεια Οίνου

01/11/2010

»

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2010

ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

04/10/2010

»

TASTE OF CYPRUS SUMMER 2010

Κυκλοφόρησε σε μια ευρείa βάση καταναλωτών του εξωτερικού το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό "Taste of Cyprus'

05/09/2010

Top  |  Back  |  Easy Print  |  Advanced Search  |  Contact Us  |  Home