Sunday, 18 November 2018
Cyprus 
Food and Drinks  
Visit the On-line Hall
Quick Search:  |  Advanced Search  |  Contact Us  |  Home
About us
Food & Drinks Reviews
Cyprus Authentics
Food & Wine Routes
Authentic Recipes
Useful Information
Newsroom
Member Services
Business Links
Monthly Newsletters
Offers
Contact us

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2011

ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟΣτην ιστοσελίδα του Cyprus Food & Drinks υπάρχει το Online Hall, ένας μόνιμος εκθεσιακός χώρος ο οποίος δημιουργήθηκε για την καλύτερη και ομαδοποιημένη προβολή των Κυπριακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή τροφίμων και ποτών.

 

Στο συγκεκριμένο χώρο υπάρχουν τέσσερις γενικές κατηγορίες, η Food Sector, η Wines and Beverages, η Cyprus Authentics και η Services, οι οποίες με τη σειρά τους διασπούνται σε λεπτομερείς υποκατηγορίες.

 

Η Food Sector περιλαμβάνει τις πιο πολλές υποκατηγορίες όπου κάποιος μπορεί να βρει διάφορες εταιρείες που παράγουν και εμπορεύονται φρούτα και λαχανικά, σοκολάτες, μέλι, βιολογικά τρόφιμα, παγωτά, κατεψυγμένα προϊόντα κτλ.

 

Η Wines and Beverages περιλαμβάνει διάφορες εταιρείες που παράγουν και εμπορεύονται διάφορα ποτά, αλκοολούχα και μη. Κυρίως εδώ κάποιος μπορεί να βρει αρκετούς οινοπαραγωγούς αλλά και άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο κλάδο.

 

Η Cyprus Authentics, ως η πιο «αυθεντική κατηγορία», περιλαμβάνει όλα τα Κυπριακά παραγόμενα αυθεντικά προϊόντα, τρόφιμα και ποτά όπως τραχανάς, ζιβανία, κουμανταρία, χαλλούμι, γλυκά του κουταλιού κτλ. Ο συγκεκριμένος χώρος αξίζει ιδιαίτερης εκτίμησης, αφού τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι μέρος της παράδοσης και ιστορίας μας.

 

Τέλος η κατηγορία Services περιλαμβάνει εκθεσιακό χώρο όπου γίνεται ιδιαίτερη αναφορά σε εταιρείες οι οποίες θέλουν να προβάλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, τα οποία έχουν σχέση με τη γαστρονομία της Κύπρου, στο ευρύ καταναλωτικό κοινό. (Η συγκεκριμένη κατηγορία είναι η μόνη που έχει μια μικρή χρέωση – €40.00 / μήνα)

 

Η καταχώρηση εταιρειών στο Online Hall είναι εντελώς δωρεάν όπως επίσης και η είσοδος και περιήγηση στο συγκεκριμένο χώρο. Αξίζει να αναφερθεί ότι η ιστοσελίδα έχει πέραν των 3000 μοναδικών επισκεπτών κάθε μήνα. Ένας αριθμός που αυξάνεται συνεχώς, αφού η ιστοσελίδα προτείνεται τόσο για εμποροβιομήχανους όσο και για καταναλωτές.

 

 


ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ

 

Εκτελεστικός Κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 297/2011 της επιτροπής της 25ης Μαρτίου 2011 για την επιβολή ειδικών όρων που διέπουν την εισαγωγή ζωοτροφών και τροφίμων καταγωγής ή προέλευσης Ιαπωνίας μετά το ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

 

Μετά το ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα στις 11 Μαρτίου 2011, η Επιτροπή πληροφορήθηκε ότι τα επίπεδα ραδιονουκλεϊδίων σε ορισμένα τρόφιμα καταγωγής Ιαπωνίας, όπως το γάλα και το σπανάκι, υπερβαίνουν τα επίπεδα δράσης τα οποία ισχύουν στην Ιαπωνία όσον αφορά τα τρόφιμα.

 


ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ

 

Managing Employee Engagement

 

Πρόκειται για μια πραγματικά πρωτοποριακή και καινοτόμα μεθοδολογία / προσέγγιση (με επιβεβαιωμένα θετικά αποτελέσματα για την επιχείρηση), η οποία επιτυγχάνει την από κοινού εστίαση όλων των διευθυντικών στελεχών για δημιουργία μιας καινοτόμας κουλτούρας για την επιχείρηση, τη δημιουργία ενός καινούργιου εργασιακού περιβάλλοντος με διαφάνεια και ειλικρίνεια στις σχέσεις και τη δέσμευση όλων στους στρατηγικούς στόχους της επιχείρησης.

 

A Master Class in Human Resource Management

 

Οι προκλήσεις από την γήρανση του πληθυσμού, οι ευκαιρίες απασχόλησης ατόμων από κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η προοπτική διαφοροποιήσεων στην ηλικία αφυπηρέτησης και οι πραγματικές ελλείψεις προσωπικού επιβάλλουν ριζική αναθεώρηση της προσέγγισης των επιχειρήσεων / οργανισμών στα θέματα διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού. Η ανάγκη κατάρτισης έγκειται ακριβώς στο να προσεγγίσει με καινοτόμο τρόπο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εργοδότες και να τους προσφέρει τις πιο πρόσφατες αντιλήψεις για την αντιμετώπιση τους.

 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

Διαγωνισμός μαγειρικής με θέμα τα κυπριακά βότανα

 

Η εκπομπή «Με την Ελίτα» σε συνεργασία με την εταιρία Λαζάρου προκηρύσσει διαγωνισμό μαγειρικής με θέμα τα κυπριακά βότανα στα κουλουράκια – παξιμαδάκια - μπισκοτάκια. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν τις πιο ευφάνταστες συνταγές τους από κουλουράκια, παξιμαδάκια ή μπισκοτάκια που θα περιέχουν ένα ή περισσότερα κυπριακά βότανα

 

Έκθεση Τροφίμων “TUTTOFOOD” ΜΙΛΑΝΟ, 8-11/5/2011

 

Στα πλαίσια της συνεργασίας του ΚΕΒΕ με το EURO-MED TDS, σας πληροφορούμε ότι θα πραγματοποιηθεί η Έκθεση Τροφίμων "Tuttofood" στο Μιλάνο Ιταλίας 8-11/5/2011.

 


ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙΣΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

Παζαράκι Βοτάνων από τον Σύνδεσμο Φίλων Βοτάνων Κύπρου

 

Την Τρίτη του Πάσχα πραγματοποιήθηκε στο χωριό Όμοδος το πρώτο Παζαράκι Βοτάνων, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φίλων Βοτάνων Κύπρου. Πολλοί ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους βοτανολόγους του Συνδέσμου, να τους συμβουλευτούν για την χρήση των βοτάνων για την υγεία τους, και να προμηθευτούν βιολογικά βοτανικά προϊόντα.

 


ΠΕΡΙ ΟΙΝΟΥ

 

Η κατανάλωση κρασιού όχι μόνο βελτιώνει την πέψη, αλλά μειώνει και τον κίνδυνο των περιττών κιλών αργότερα.

 

Δύο νέες μελέτες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση κρασιού όχι μόνο βελτιώνει την πέψη, αλλά μειώνει και τον κίνδυνο των περιττών κιλών αργότερα.

 

6ος Κυπριακός Διαγωνισμός Οίνου

 

Ολοένα και περισσότερο έδαφος καταλαμβάνει η κυπριακή οινοποιεία στα κυπριακά νοικοκυριά. Αυτό διαφάνηκε από τον 6ο κυπριακό διαγωνισμό Οίνου που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Λεμεσού κατά τον οποίο βραβεύτηκαν 51 ετικέτες από 46 κρασιά .

 


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

 

Σύνδεσμος Φίλων Βοτάνων Κύπρου

 

Ο Σύνδεσμος Φίλων Βοτάνων Κύπρου είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός αφιερωμένος στο να ενθαρρύνει την εκτίμηση, γνώση και χρήση των βοτάνων φέρνοντας μαζί επαγγελματίες στο τομέα αλλά και ενδιαφερόμενους λάτρεις των βοτάνων.

 

Ιδρύθηκε το 2011 από μια μικρή ομάδα επαγγελματιών όχι μόνο από τον τομέα των βοτάνων. Πρωταρχικός στόχος του Συνδέσμου είναι η επαφή με τα άτομα σε όλη την Κύπρο που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τα βότανα, να ενθαρρύνει και να εκπαιδεύει τα μέλη του για τις πολλές χρήσεις των βοτάνων και στην ενημέρωση για τα πολλά άγρια βότανα του νησιού.

 

Στοχεύει επίσης να διοργανώσει σε τακτική βάση εργαστήρια για τους λάτρεις βοτάνων όπως μαγειρική με βότανα, καλλιέργεια βοτάνων στον κήπο σας, μέρες απόσταξης, αναγνώριση βοτάνων, εργαστήρια για την χρήση των βοτάνων για την υγεία, πως να φτιάχνετε κρέμες και αλοιφές με βότανα και πολλά άλλα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να γίνεται μέλος μπορείτε να επικοινωνήσετε στο mariamherbs@yahoo.com ή στο 99915443.

 


ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ

 

Το Cyprus Food & Drinks προσφέρει Εξαιρετικά Διαφημιστικά Πακέτα χαμηλού κόστους (από €40.00 / μήνα), όπου η εταιρεία σας μπορεί να προβληθεί σε μεγάλο αριθμό ατόμων. Για πληροφορίες επικοινωνήστε με το Δημήτρη Παυλίδη στο 22889732 ή στο pavlidesd@cyprusfoodndrinks.com

 


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Cyprus Food and Drinks

T.: +357 22 889732

F.: +357 22 665685

E.: info@cyprusfoodndrinks.com 

W.: www.cyprusfoodndrinks.com 

 

Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο

Λεωφ. Γρίβα Διγενή 38 & Δεληγιώργη 3,

Τ.Κ. 21455, 1509 Λευκωσία, Κύπρος.

Τ.: +357 22889800

F.: +357 22669048

E.: chamber@ccci.org.cy 

W.: www.ccci.org.cy 


03/05/2011
NEWSLETTERS: - Monthly Newsletters
»

NOVEMBER 2011

Cyprus Food & Drinks Newsletter

22/12/2011

»

ΙΟΥΛΙΟΣ 2011

ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

03/08/2011

»

ΙΟΥΝΙΟΣ 2011

ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

30/06/2011

»

ΜΑΙΟΣ 2011

ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

01/06/2011

»

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2011

ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

03/05/2011

»

Cyprus F&D monthly newsletter - March

06/04/2011

»

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2011

ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

02/03/2011

»

Ιανουάριος 2011

Taste of Cyprus, Issue 2, January 2011

31/01/2011

»

Cyprus F&D Monthly Newsletter

01/12/2010

»

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2010

ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

29/11/2010

»

Cyprus F&D Monthly Newsletter October

11/11/2010

»

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010

ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

08/11/2010

»

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2010, ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Σεμινάριο για Ποιότητα-Ασφάλεια Οίνου

01/11/2010

»

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2010

ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

04/10/2010

»

TASTE OF CYPRUS SUMMER 2010

Κυκλοφόρησε σε μια ευρείa βάση καταναλωτών του εξωτερικού το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό "Taste of Cyprus'

05/09/2010

Top  |  Back  |  Easy Print  |  Advanced Search  |  Contact Us  |  Home